TÜM ÇOK TANRILI DİNLERDE AYNI TANRILAR

BENZER Demek Yetmez KOPYA DİNLER:

Bakıldığı zaman Mezopotamya tanrıları, Antik Yunan tanrıları, Eski Çin tanrıları ve Eski Mısır tanrıları ve Hind tanrıları kısacası tüm dünyadaki kadim tanrılar birbirine çok benzer.

tüm dünyada çok tanrılı dinler birbirinin kopyasıdır. Hepsinde yılan, arslan, öküz, kartal… şeklinde tanrılar, devler, yarı insan yarı hayvan tanrılar, kadüse, Venüs, güneş, ay gibi aynı semboller, büyücü rahipler, piramit tapınaklar, insan kurban etme ritüelleri gibi aynı ibadet metodları ve öğretiler vardır. Hepsi insanlardan hep aynı şeyleri isterler, hepsinde bu tanrıların cin/şeytan olduğundan bahsedilmektedir.

İsimleri kültürden kültüre farklılık gösterse de istekleri, şekilleri ve bu tanrılara inananların inançları farklı kültürlerde dahi birbirinin aynısıdır. Konu hakkında Tarihçilerde farklı toplumlarda aynı tanrıların bulunduğunu, benzer özelliklerin sergilendiğini ispat etmişlerdir. hepsinin isimlerini vererek kafanızı karıştırmak istemiyorum. Konu hakkında önemli bir Örnek vermek gerekirse baştanrı olan baal putu örnek olarak verilebilir;

Modern Araştırmalara göre Baal, Nimrod, tammuz, şamaş, amar.utu, marduk, amon ra, quetzalcoatl, mitra, molek, jupiter, zeus, odin, hubel… isimli tanrılar farklı kültürlerin tanrıları gibi görünse de esasında aynı tanrılardır. hepsi baal tanrısının türevleridir. Farklı kültürlere farklı isimle geçmişlerdir.  Yani babil tanrısı baal aynı zamanda hem Akadlarda şamaş, hem Sümerlerde amar. utu, hem Asurlularda Marduk hem Mısır Tanrısı ra, azteklerde Quetzalcoatl, (Mithra), Persler arasında Işık ve Bilgelik tanrısı.  hintlilerde şiva, hem kartacalılarda molek, hem Roma ve kelt tanrılarından jupiter, hem de Antik Yunan tanrılarından zeus’dur. kuzey avrupada Odin , Hem de İslam tebliğ edilmeden önce Arapların taptığı hubeldi. Baal e Bugünde baphomet ismiyle masonlar tarafından tapınılmaktadır. Baphomet ismini Baal’e Tapınakçıların koyduğu rivayet edilmektedir. Hepsinde de aynı özelliklere sahip fakat farklı isimlerde anılan bu baal adlı tanrının hemen hemen tüm kültürlerde niteliği güneş tanrısı, kutsal hayvanı yılan, simgesi ise pentagramdır.

Saffat-125- Hani o halkına şöyle demişti: “Siz hâla şirkten ve günahlardan sakınmayacak mısınız? Sizin de, gelip geçmiş atalarınızın da Rabbi olan Allah’ı, o Mükemmel Yaradanı bırakıp hâla Ba’l’e tapmaya mı devam edeceksiniz?”

*İncil: İlyas, ‹‹İsraili sıkıntıya sokan ben değilim, seninle babanın ailesi İsraili sıkıntıya soktunuz›› diye karşılık verdi, ‹‹RABbin buyruklarını terk edip Baalların ardınca gittiniz. (Krallar 18-18)

Yani dinler tarihi incelemelerine göre çok tanrılı dine mensup toplumlar farklı isimler verseler hep aynı tanrılara tapmışlardır. Diğer tanrılarında farklı kültürlerde benzerleri bulunmaktadır. Bu konuya ait ayrıntılardaki benzerlikler o kadar çoktur ki; biz yeri geldikçe önemli olan örnekleri vermekle yetineceğiz.

Çok tanrılı dinlerin tek tanrılı dinlerin bozulmasıyla oluştuğunu anladık. Peki Nasıl oluyordu da farklı bölgelerdeki tek tanrılı dinler bozulduğunda da birbirine benziyordu yoksa rastgele bozulmuyorlar mıydı?

 

Scroll to Top